Welkom bij Schoorsteenveegbedrijf Rouwkema

Sinds 1987 een begrip voor het vegen van rookkanalen, luchtkanalen, cv kanalen, verwijdering van vogelnesten en het plaatsen van diverse kappen en boldraadroosters. 

Met al jarenlange ervaring bij particulier, bedrijven en grote woning-bouwverenigingen in de regio’s Groningen, Drenthe en Friesland en dit na volle tevredenheid van mijn klanten.

Schoorsteenveegbedrijf Rouwkema is officieel leverancier van Firemaster Schoorsteenkappen.

Schoorsteenkappen

Combimaster

Een Combimaster is bedoeld voor het plaatsten op ontluchtings- en ventilatiekanalen. Deze kan worden toegepast op gas gestookte toestellen, dit kan de levensduur echter wel verkorten i.v.m. agressieve stoffen in de rookuitstoot. Daarom is een Combimaster in r.v.s. uitvoering de oplossing.

Firemaster

Door eenvoudig de Firemaster kap te monteren, komt uw openhaard mooi van het roken af. Uw schoorsteen trekt als nooit tevoren. De kiene kapconstructie zuigt middels het vacuumprincipe alle rook uit het kanaal, ongeacht de windrichting. De Firemaster kap vereist geen onderhoud. Vlot en simpel wordt de schoorsteenkap door ons gemonteerd.

Rotormaster

De Rotormaster is een windgedreven schoorsteenkap met hoge prestaties. De roterende turbine zorgt voor afzuiging van lucht en rookgassen. Uitermate geschikt voor openhaarden, houtkachels en allesbranders. De schoorsteenkap wekt een onderdruk op in de schoorsteen. Mede hierdoor wordt ook terugslag verhindert.

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een goed geveegde schoorsteen is een noodzaak in ieder pand. Ieder jaar vallen er veel slachtoffers door brand en koolmonoxide vergiftiging.

Daarom is het zaak dat u de schoorsteen ieder jaar laat inspecteren en zo nodig laat vegen. Wij doen dit op een zeer deskundige manier.

Ook de verzekeringsmaatschappijen eisen bij brand en andere schade vaak een onderhoudscertificaat van uw gasapparatuur en rookkanalen.

Wij geven u na de werkzaamheden een veegbewijs .