Kachels

Zuinig, schoon en gebruiksvriendelijk 

De duurzame JAcobus houtkachel heeft een aantal ijzersterke eigenschappen, zoals een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van schadelijke stoffen en een eenvoudige bediening. In de JAcobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt.

Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken! De houtkachel voldoet aan de eisen van de Europese Norm ECOdesign, en EN13240, de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en de strengste norm in Europa, de Oostenrijkse norm 15a B-VG.

Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. De JAcobus houtkachel heeft ten opzichte van zijn voorganger (de JAnus houtkachel) niet alleen een geheel ander verbrandingssysteem, maar er is ook beter en zwaarder materiaal gebruikt voor de vervaardiging van de houtkachel.

Zo blijft de houtkachel langer warm en bereikt hij een hogere stralings-en convectie temperatuur. Bovendien wordt extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. 

Bovendien heeft de JAcobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de houtkachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen

Uitvoeringen

De JAcobus houtkachel is leverbaar in de vermogens 69 en 12KW, en kan zowel als boven of als achteruitvoer worden aangesloten. Ook maatewerk is natuurlijk mogelijk. 

JAcobus 6

JAcobus 6

Nominaal vermogen 6 kW. Inzetbaar vermogen 3,5-7 kW. Capaciteit 60-120 m3.

JAcobus 12

JAcobus 12

Nominaal vermogen 12 kW. Inzetbaar vermogen 8-14 kW. Capaciteit 160-250 m3.

JAcobus 9

JAcobus 9

Nominaal vermogen 9 kW. Inzetbaar vermogen 5-10 kW. Capaciteit 120-160 m3.