PostHeaderIcon Waarom Vegen?

schoorsteenbrand 
Omdat er zich jaarlijks verscheidene gevallen van schoorsteenbrand voordoen en dat er helaas mensen sterven ten gevolge van een koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging). U kunt zich deze ellende besparen door vroegtijdig uw schoorsteen te laten vegen. Wist u dat sommige verzekeringsmaatschappijen slechts tot uitkering van geleden schade overgaan indien uw schoorsteen door een erkend schoorsteenveger is geveegd?

Enkele voorwaarden gesteld:

Als voorwaarde voor gashaarden geldt: Een keer per jaar laten vegen
Als voorwaarde voor Open Haarden en Allesbranders geldt: Afhankelijk van de aard van het gebruik, minimaal eens per jaar laat vegen
Als voorwaarde voor de afvoer van uw CV- Ketel geldt: Minimaal eens in de twee jaar laten reinigen c.q. vegen.


De voornaamste oorzaken van een schoorsteenbrand zijn:
  1. roetophoping in het kanaal
  2. creosootvorming (teervorming)
  3. verbranden van te nat hout
  4. stoken van het verkeerde hout (harsrijk hout zoals dennen- en grenenhout) in combinatie met (1) of (2)
  5. verkeerde stooktechniek
  6. te weinig beluchting
  7. verhouding kachel en kanaal komt niet overeen
  8. beschadigd rookkanaal
  9. bouwtechnisch slecht rookkanaal

PostHeaderIcon 
Samengevat...


Een open haard is gezellig en sfeervol, maar zonder een schoon schoorsteenkanaal kunt u niet veilig stoken. Een vervuild of verstopt kanaal kan een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Jaarlijks zijn er in ons land vele schoorsteenbranden, die veel schade aanrichten.

Daarom moet u minimaal een keer per jaar de schoorsteen laten vegen. Schoorsteenveger Rouwkema verwijdert voor u het vuil uit de schoorsteen en controleert op loszittende delen en scheuren. Stookt u hout, kolen of olie en gebruikt u de kachel of open haard als sfeerverwarming, laat de schoorsteen dan eens per jaar vegen.

Bij intensief gebruik (als hoofd- of bijverwarming) is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen. Bij apparaten die op gas worden gestookt is het rookkanaal normaal gesproken niet vervuild. Gasgestookte apparaten moeten wel regelmatig onderhouden en afgesteld worden. Laat bij dit onderhoud ook het schoorsteenkanaal controleren op verstopping door bijvoorbeeld een vogelnestje.

"Schoorsteenvegbedrijf Rouwkema veegt voor VLAMbiance Haarden & Kachels"


Contact Informatie

logo


Schoorsteenveegbedrijf Rouwkema
De Kring 20/12
9727 AX Groningen


Telefoon: (050) 2804101
Mobiel: (06) 46121589

email mij

Bel of Mail gerust voor een afspraak.

Linkpartners